Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Tα πιο αντιπαθητικα ελληνικα ονοματα


Δεν ειναι δικο σου θεμα πως θα σε βαφτισει ο παπας. Υπαρχουν ανθρωποι που δεν ειχαν την δικη μου τυχη να βαφτιστουν με ενα ωραιο/ζουμερο/καλλιτεχνικο ονομα, (πχ Αλεξανδρος). Σημερα, σας παρουσιαζω λεπτομερως μια λιστα απο ελληνικα ονοματα που προσωπικα δεν συμπαθω, καθως και τους λογους. Ονοματα που δεν θα εδινα ουτε στον σκυλο μου. Ποσο μαλλον να εδινα στα παιδια μου, αν ειχα.

Φυσικα, αν ανηκετε σε καποια απο τις παρακατω ονομασιες, δεν εχω σκοπο να σας κανω να ντρεπεστε για το ονομα σας. Εξαλλου, συμπεριλαμβανονται και αγαπημενα μου προσωπα. Και στο κατω-κατω, γραμμενο να με εχετε!! Υποκειμενικο ειναι το θεμα, θα μπορουσατε κι εσεις, να μην σας αρεσει το δικο μου ονομα, αν και δεν νομιζω οτι θα βρειτε λογους για να το κανετε (βλεπετε ποσο μετριοφρων ειμαι, ε....).




Κωστας / Γιωργος

Ξεκιναω με κατι πιο... “light”. Δεν προκειται για τα απαισια ονοματα, απλα μου τη δινει που ειναι τοσο ‘κλασσικα’. Αν γινοταν γκαλοπ στον ελληνικο ανδρικο πληθυσμο το ερωτημα «Πως σας λενε», το 35% θα απαντουσε «Κωστας», το αλλο 35% θα απαντουσε «Γιωργος», και το υπολοιπο 30% θα απαντουσε «αλλο» (και απο αυτο το 30%, το 15 θα απαντουσε «Δημητρης», αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...).
Ειναι τοσο εκνευριστικα κοινα αυτα τα ονοματα, που (ελα, μην ντρεπεστε... σιγουρα σας εχει συμβει) συχνα τα μπερδευουμε στο μυαλο μας, παροτι δεν μοιαζουν μεταξυ τους, και δεν τα θυμομαστε με την πρωτη οταν μας συστηνοται, παρα μονο αν ειναι γνωστοι μας!! Ο κλασσικος ‘εφιαλτης’ ειναι οταν συστηνομαι σε μια παρεα με 5 ατομα, οπου (με μαθηματικη ακριβεια) τουλαχιστον ο ενας θα λεγεται Κωστας, και τουλαχιστον ο ενας Γιωργος. Μετα απο 5 λεπτα ακολουθει ο διαλογος «...και να σου πω φιλε μου... εε... Γιωργος ειπαμε, ε;;... α, Κωστας...».


Νικολετα

Η απολυτη ξεφτιλα του περηφανου και ιερου ονοματος που λεγεται ‘Νικολαος’. Προφανως, πριν πολλα χρονια, ο παππους Νικος ειχε το κολλημα να δωσει το ονομα του στην μοναχοεγγονη του. Και επειδη το ‘Νικος’ δεν ταιριαζει με τους πιο κλασσικους γυναικειους ‘μετασχηματισμους’ (πχ. –α, –ινα, -ανα, -ια), το καλυτερο δυνατο ονομα ειναι αυτο με την απαισια καταληξη –ετα!!
Σαν αποτελεσμα, οταν ακουω αυτο το 4-συλλαβο ονομα (Νικολετα), μου ακουγεται σαν «σοκοφρετα», η «ετικετα», η «μεζονετα», παντως οχι σε κατι που θα μου αρεσε να αποκαλω μια κοπελα.

Χαρουλα

Πιο πολυ μου ακουγεται σαν θηλυκο υποκοριστικο του «Χαρου», παρα του «Χαρη». Πολυ... ά-Χαρο ονομα! Οπως και στην περιπτωση της «Νικολετας», αποτελει καταπτυστη μετατροπη αντρικου ονοματος σε γυναικειο.
Πρεπει να το ξεκαθαρισω λοιπον: Τα 2 ονοματα που προανεφερα αποτελουν το καλυτερο παραδειγμα προς αποφυγη για οσους πασχιζουν να ‘μετασχηματιζουν’ τα πιο ωραια αντρικα ονοματα, σε αντιπαθεις θηλυκες εκδοσεις (δεν ισχυει βεβαια σε ολα τα αντρικα ονοματα, να το ξεκαθαρισω και αυτο)
Αντιστοιχα, φερτε στο μυαλο σας τα πιο ομορφα γυναικεια ονοματα (πχ Κατερινα, Ισμηνη, Ελενη, Αφροδιτη). Εχουν αντρικες αντιστοιχιες;; Οχι!! Θα θελατε να βαφτισετε ετσι αγορι;; Μαλλον οχι!! Γιατι ομως αυτη η μανια με τα αρσενικα ονοματα σε κοπελες;; (Τωρα φιλε μου, αν υπαρχει καμια περιπτωση που δεν ξερω, και ας πουμε λεγεσαι «Κατερινος».... ε, τοτε τι να σου πω;; Απλα, μην το σκεφτεσαι... πατα τη σκανδαλη!!)


Βαρβαρα

Μου φαινεται τοσο ασχημο ονομα, που δεν ξερω για ποιο λογο να το πρωτο-αντιπαθησω: 
Επειδη μου θυμιζει τη λεξη «βαρβαρος»;; Επειδη οταν το προφερω, η το ακουω, μου δινει την αισθηση σαν ο ομιλητης να βριζει, να βογγαει, και να ξερναει ταυτοχρονα;; Επειδη δεν μου παει το μυαλο σε μια ωραια κοπελα με το ονομα Βαρβαρα, παρα μονο σε καμια χηρα μπαμπο-θειτσα;; Ξερετε, η κλασσικη η μοναχικη θεια, που θα ερθει για επισκεψη με σπιτικη σκορδαλια, και θα συζηταει με τους γονεις σας για ιστοριες με τον μακαριτη, η πως περιμενε μια ωρα χθες στο ΙΚΑ... Σε αυτην, ταιριαζει γαντι το εν λογω ονομα. Απο μενα, μακρια....!!! (το ονομα, οχι η θεια...)
Βγαλαν και οι Mazoo and the Zoo το τραγουδι με την «κοτα τη Βαρβαρα», και την αποτελειωσαν στη συνειδηση μου...


Γωγω / Σωσω / Ζωζω / Φωφω / Κλοκλω, κλπ

Περα απο το οτι εχουν καταντησει εντελως κιτσο-χωριατικες προσωνυμιες... και περα απο το οτι παρ’ολα αυτα, καποιες το θεωρουν αρκετα σικε...
Την ωρα που αναφερω ενα απο αυτα τα ονοματα, μου μοιαζει σαν να εχει παθει αγκυλωση το στομα μου, για να προφερει κατα ρυπας «ω». Η σαν να ειμαι κεκες και να με πιανει σε μονοσυλλαβες εκφρασεις. Η σαν να ειμαι μπεμπης, και να πρεπει να αντικαθιστω τις επισημες ονομασιες, με καποιες του τυπου –«μα-μα», «πι-πι», «τσι-τσι», «του-του», κλπ-.
Με λιγα λογια, χιλιες φορες το «Γεωργια»/ «Σωτηρια» / «Ζωη», αντιστοιχως.


Βρασιδας

Εχω την εντυπωση οτι πολλοι θα συμφωνησουν. Για την ακριβεια, θαυμαζω οποιον εχει την ψυχικη δυναμη να ζει με αυτο το ονομα. Και ακομα καλυτερα αν το στηριζει κιολας (αναφερομαι σε αυτο που εγραψα στην εισαγωγη)!! Απο μενα ομως... μακρια.
Ας σκεφτω σε ποιον ταιριαζει καλυτερα το εν λογω ονομα: Μαλλον στον θειο τον Βρασιδα, με τον καταρρακτη και τα 4 εκγεφαλικα, που πεθανε πριν λιγους μηνες (ξερετε, αυτον που ηταν παντρεμενος με τη θεια Βαρβαρα. Το απολυτο θειϊκο ζευγαρι που εφερνε αγαλιαση σε καθε ανιψι με την επισκεψη του!! Τροπος του λεγειν...).
Κατα τ αλλα, υπαρχει καποιος που τοσο πολυ θελει να δωσει το ονομα «Βρασιδας» στο παιδι του;; Εστω στο σκυλι του;; Ισως γι αυτο δεν το συνανταμε συχνα. Αμα τωρα δεις οτι ο παππους επιμενει να ονομαστει ετσι, για να σωσεις το αμοιρο το βρεφος, βαψτο μπλε και ριχτο στο νερο... (οχι της κολυμβηθρας ομως!!)


Αφροξυλανθη

Οπως και στην παραπανω περιπτωση, ειναι ευτυχημα που δεν προκειται για συχνο ονομα. Φαντασου τωρα να σου συστηθει η κοπελα: εκει που στην αρχη πας να ακουσεις «Αφροδιτη»... σου πεταει το «-ξυλανθη» στο τελος, και το πουλι σου πραγματοποιει ελευθερη πτωση.
Ειναι σαν να γδυνεται η κοπελα μπροστα σου, και εκει που εχει φτασει η αδρεναλινη στο κοκκινο, και βγαζει το σουτιεν, να αποκαλυπτει το πεσμενο και γεματο τριχες στηθος της.
Πολυ σας ξενερωσα ε;; Ας φυγουμε κι απο αυτο το ονομα, για να παμε στο νουμερο 1 της λιστας μας....


(Κλινγκ-Μπαμ-Μπουμ-Μπςςςςςς!!!)(κρουστα απο τις εκπομπες της Ανιτας Πανιας)

"Ρουλης" απο το Αλεξανδρος

Ελικρινα, δεν ξερω αν το παρατσουκλι αποτελει εμπνευση του Χαρη Ρωμα για το ονομα της ομονυμης σειρας (πριν ενα χρονο αν θυμαμαι καλα), η το εχουν χρησιμοποιησει κι αλλοι, εκτος απο τα ανεκδοτα. Ελπιζω απλα να παραμεινει σαν.... θρυλος, και να μην χρησιμοποιηθει ποτε.
Οχι οτι το «Ρουλης» ειναι τιποτα ωραιο οταν χρησιμοποιηται για αλλο βαφτιστικο, αλλα για την περιπτωση του Αλεξανδρου, δεν περιμενα οτι ΑΥΤΟ το ονομα θα μπορουσε να εχει ΑΥΤΟ το υποκοριστικο. 
Δεν ειναι απλα ντροπη. Δεν ειναι απλα βλασφημια. Ειναι κατι παραπανω απο ιεροσυλια. Ειναι σαν να ζωγραφιζεις τον μυστικο δειπνο με τους μαθητες να σηκωνουν τεκιλες, τον Χριστο σταυροποδι να καπνιζει μαυρο με το ενα χερι και να κραταει τσιπουρο με το αλλο, την Μαγδαληνη να χορευει τσιφτετελι πανω στο τραπεζι, και τον Ιουδα να βαραει παλαμακια.
Απο τοτε που ειδα αυτο το υποκοριστικο, επαψα να ενοχλουμαι οταν με αποκαλουν «Αλεκο». Καταλαβα οτι υπαρχουν χειροτερα πραγματα σε αυτον τον κοσμο. Παναθεμα σε Χαρη Ρωμα...




Και για να σας γλυκανω, και να μην ρωρατε «ρε alexk, και τι ονοματα σ αρεσουν;; Μονο να θαβεις ξερεις;;», θα σας πω μερικα μονο απο τα ονοματα που μου αρεσουν, για να ξεστραβωθουν και οι αποπανω:

Ωραια αντρικα ονοματα: Αλεξανδρος (duh…!!), Αντωνης, Δημητρης, Νικος, Χαρης.
Ωραια γυναικεια ονοματα: Κατερινα, Ελενη, Αφροδιτη, Ισμηνη, Μαρινα.

ΥΓ1: Επαναλαμβανω οτι η διαθεση μου ειναι εντελως χιουμοριστικη.
ΥΓ2: Πρεπει να σημειωσω, αν δεν το καταλαβατε απο μονοι σας, οτι υπαρχουν τρια πραγματα για τα οποια ειμαι ψωνισμενος: α)για το ονομα μου, β)για την πολη καταγωγης μου, γ)για το μουσικο μου γουστο. Και τα τρια ειναι εντελως υποκειμενικα θεματα, αλλα εγω δεν σηκωνω κουβεντα... ειναι πολυ βαρια, και θα με πιασει η μεση μου!!

38 σχόλια:

  1. "ΥΓ2: Πρεπει να σημειωσω, αν δεν το καταλαβατε απο μονοι σας, οτι υπαρχουν τρια πραγματα για τα οποια ειμαι ψωνισμενος: α)για το ονομα μου, β)για την πολη καταγωγης μου...."

    nafpliara ole!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ειστε χαζοι???Αντι να βαλετε το ονομα Αγλαία βαλατε το Γωγω???
    Το Γωγω ειναι τελειο οτι και να λετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3, 0κ, αν βρίσκεις το Γωγω ωραίο τι να πω... δε λέω ότι το Αγλαΐα είναι ωραίο και πράγματι είναι... μπλιαχ,@λλα όχι το Γωγω και τέλειο.

      Διαγραφή
  3. Γωγω σε λενε;;

    Και το Αγλαια ειναι ελεεινο οντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίο πόστ αν και ανέφερες ονόματα που οκ δεν παλεύονται ενώ σου αρέσει το όνομα "ελένη"που επίσης είναι τόσο κοινό όσο ο κώστας και ο γιώργος. χάρηκα το ονομά μου είναι νικολέτα σοκοφρέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρηκα, νόστιμο όνομα
    (το σοκοφρέτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντι να βάλετε το Παναγιώτα ξέρω 'γω που είναι το πιο απαίσιο όνομα,βάλατε το Γωγώ που είναι μια χαρά και όχι δεν με λένε Γωγώ,Αλεξάνδρα με λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γωγω.... ιουχ!και το δεύτερόνομα μου όνομα Γεωργία είναι, @λλα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε θα ήθελα να με φωνάζουν έτσι!! Χίλιες φορές το "Παναγιώτα"

      Διαγραφή
  7. Αγαπημενα γυναικεια ονοματα(δικα μου):
    1)Τόνια
    2)Μαρίνα
    3)Ανδριάνα
    4)Ιωάννα
    5)Νίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα με λενε Μαρινα και πιστευω οτι το Κωστας ειναι μια χαρα ονομα. Και το Γωγω!

      Διαγραφή
  8. γέλασα πολύ με το άρθρο σου :) αν και το Αλέξανδρος ειναι επίσης "πολυφορεμένο". Ξέρεις, ήταν απο τα must ¨διαφορετικά" ονόματα στις γεννήσεις παιδιών της δεκαετίας του 80 και κατέληξε τελικά να είναι το καινούριο Κώστας της γεννιάς των σημερινών τριαντάρηδων (υποθέτω πως ηλικιακά θα ανήκεις κι εσύ σ' αυτό το target)... είμαι νηπιαγωγός και πλέον σε πληροφορώ, ότι αυτή η αποστροφή απ' τα κλασικά συνηθισμένα ονόματα, έχει φέρει ως αποτέλεσμα πλέον, να έχουμε στο τμήμα τρία κοριτάκια με το όνομα Λυδία, δύο με το όνομα Αντιγόνη, δύο με το όνομα Δανάη, τρία αγοράκια με το όνομα Ραφαήλ, δύο με το όνομα Ορέστης και μόλις έναν Νίκο, έναν Κωνσταντίνο, ένα Βασίλη, μόλις μία Μαρία (που κι αυτή εχει "μετατραπεί σε Μαριέττα) και μία Βασιλική (Βάλια).
    Φιλικά
    Κλειώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το όνομα Γιώργος όσο συνηθισμένο και να είναι δεν σε χαλάει να το ακούς -_-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα καλη λιστα!
    Εγω θα εβαζα και το Παναγιωτης που ειναι αντρικο της παναγιωτας το οποιο βγαινει απο το Παναγια το οποιο ειναι τιτλος γιατι κανονικα την λεγαν Μαρια... οτι ναναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το αγγελικη ειναι ωραιο ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνησω σε όλα εκτώς απο το Νικολέτα και το Χαρούλα ! Το Νικολέτα μπορεί να μην ακουγεται παντα ωραίο αλλά μην μου πεις οτι δεν θα ήθελες να λένε την κοπελα σου Νικολ (απο τα πιο sexy ονόματα ) ! Το Χαρούλα συνήθως είναι υποκοριστικό Χαραλαμπια>>Χαρά>>Χαρούλα , σπάνιο να σε έχουν βαφτισει Χαρούλα ή να είναι το κυριο σου όνομα ! Όσο για το Αλέξανδρος "πολυφορεμενο" τα τελευταία χρόνια και το εξεφτελιζουν κανοντας το Αλέξης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία γυναικεία ονόματα είναι Νεφέλη, Δανάη, Λυδία, Μυρτώ, Νάντια, Βασιλική και το υποκοριστικό Βάσια και Βίκη δεν μου αρέσει καθόλου το Βάσω και το Βασούλα ωραία όνομα είναι πάλι το Βίβιαν που βγαίνει από το Βιβή το Βιβή δεν μου αρέσει και αυτό καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Νάντια δεν μου αρεσει και τοσο γιατι ενω κανονικα ειναι υποκοριστικο του Ναντέζντα που σημαινει Ελπιδα και καποιοι το βγαζουν απο το Αδαμαντια και το Κωνσταντινα που δεν εχω ιδεα που κολλαει !Τσαντιζομαι οταν γνωριζω Ναντια απο Αδαμαντια ή Τανια απο Φωτεινη ! Αμα δεν σου αρεσει το ονομα σου προβλημα σου μην πας να καταστρεψεις και το δικο μας ! Καλα καταλαβες Νάντια με λενε

      Διαγραφή
    2. Άμα δεν έβγαινε από το κωνσταντίνα δε θα το γιόρταζαν στις 21 Μαΐου

      Διαγραφή
  14. να με συμπαθάτε αλλά τελείως άκυρο το άρθρο...όλα είναι σχετικά παίδες...όλοι έχουμε συνδυάσει ένα όνομα με το πρόσωπο που αγαπάμε ή μισούμε και θα συμφωνήσω με τον προτελευταίο για το Χαρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχἀς, έχω να πω το εξής: περί ὁρέξεως, οὑδείς λόγος (το αν μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν κάποια ονόματα, είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα και δεν αποτελεί κανόνα, ούτε δικαιούμαστε να κατηγοριοποιούμε τα ονόματα σε συμπαθητικά και αντιπαθητικά, ελεϊνά και μη).
    Δεύτερον, με αφορμή ένα σχόλιο όπου αναφέρεται το όνομά μου, Βασιλική, θα ήθελα να επισημάνω κάτι που αφορά τα υποκοριστικά του: το Βίκυ ή Βίκη βγαίνει μεν από το Βασιλική, αν απομονώσουμε το πρώτο γράμμα και την τελευταία συλλαβή, ωστόσο, κανονικά είναι το υποκοριστικό του Βικτωρία (vicky > Victoria > victory)και είναι ευρωπαϊκό. Το Βάσια πάλι, είναι ρωσικό υποκοριστικό του Βασίλι όπως επίσης ρωσικά υποκοριστικά είναι και τα Κάτια,Σάσα, Νάσια, Νατάσσα, Βάνα κ.ἀ.
    Επίσης, θα ήθελα να παρατηρήσω αναφορικά με το όνομα Αλέξανδρος, ότι το ελληνικό υποκοριστικό του είναι το Αλέκος, το Αλέξης είναι άλλο όνομα και αποτελεί υποκοριστικό του Αλέξιος , αλλά συχνά βλέπουμε Αλέξανδρους να γίνονται Αλέξηδες και αντιστοίχως Αλεξάνδρες να γίνονται Αλεξίες (πρόκειται για την ελληνοποίση του ευρωπαϊκού Alex/Alexis).
    Τέλος, θα ήθελα να πω ότι με τα όνοματά μας τιμούμε κάποιον Άγιο,οπότε καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο πώς εκφραζόμαστε, όταν αναφερόμαστε σε αυτά. Ὀ νοών νοείτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου κάνεις πλάκα, έτσι; Κατηγορείς τα ονόματα Γιώργος και Κώστας για το πόσο συχνά συναντώνται και βάζεις για ωραίο όνομα την Ελένη που αποτελεί το 30% του ελληνικού πληθυσμού; Να μην μιλήσω για το Νικολέττα που είναι πάρα πολύ ωραίο όνομα;

    Απαίσια ονόματα:
    Αλεξάνδρα
    Δήμητρα
    Παναγιώτα
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα απο αυτα μου αρεσει μονο το Παναγιωτα λογο της αγαπημενης μου γιαγιας που δεν ζει πια ! Ξεχασες να βαλεις και το Κωνσταντινα και το Γερασιμινα και το Γεωργια φρικταααα

      Διαγραφή
  17. Τα αγαπημένα μου ονόματα (θηλυκά) είναι Κωνσταντίνα, Λουίζα, Ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θεωρώ το πιω ωραίο το πιο γλυκό το πιο επιβλητικό ,ΔΥΝΑΜΙΚΌ το πιο όμορφο γυναικείο όνομα είναι το Δέσποινα,Δέσπω, Δεσποινιώ, Δεσποινάκι αγάπη μου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δέσποινα είμαι πολύ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ με σένα Δέσποινά μου, Δέσπω μου σε ΛΑΤΡΕΥΩ υπερβολικά Δεσποινιώ μου.
    Βλέπω απ΄το φως των ματιών σου, αναπνέω απ΄την ανάσα σου ,νοιώθω τα θέλω σου ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ ΜΟΥ...


    ΔΕΣΠΟΙΝΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα!πως να συνδυαδω καπως τ δυο ονοματα τ γιου μ?βασιλης-αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν μπορειτε να βρειτε κατι για τ δυο ονοματα θα με βοηθησετε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κατερινα..εμενα το πε στα ωραια..χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα δεν μου αρεσει σορρυ ! Ειναι πολυ φορεμενο ! Απο την αλλη ομως ειναι ευηχο

      Διαγραφή
  23. Εμενα με λένε Νάντια απο το Ναντέζντα και Ηδύλη ! Και για καποιον ηλιθιο λογο πολλοι με φωναζουν Κωνσταντινα επειδη πιστευουν οτι απο εκει προερχετε το Ναντια ! Ελεος ��������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντέ πάλι... Δεν είναι τυχαίο που γιορτάζεται στις 21 /5 μαζί με το κωνσταντίνα.. Ούτε από διαμάντια είναι ούτε από Βαλεντίνα ούτε από Ελένη ούτε από ελπίδα.. Μόνο από κωνσταντίνα βγαίνει πάρτε το χαμπάρι

      Διαγραφή
  24. Το δικο σου το ονομα ρε χαμενε ποιο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι σε πειραξε το Κωστας Γιωργος Γιαννης πχ και οχι το Μαρια που λενε εμενα κ γυριζουν αλλα 100 κεφαλια!χαχαχχαχαχαχα ειμαι περηφανη ναι μεν απο τη μια γιατι ειμαι ταγμενη και βαφτιστηκα στην Τηνο αλλα πιστεψε με δεν θα με χαλαγε να με λεγανε Γωγω...Οσο για το Αλεξανδρος ωραιο ονομα αλλα μη τρελαθουμε κ ολας..οι μισοι π ξερω επισης λεγονται αλεξανδρος αλεξης αλεκος και παει λεγοντας...ολα λιγο πολυ ειναι ακουστα πλεων θελω να πω Γιαννης Χρηστος ολα..απλα το δικο μου ειναι παραφορτωμενο πλεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μη λέτε βλακείες Όλα τα ονόματα είναι ωραία σταματήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή