Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρι ειναι, θα περασει...

Καταμεσημερο, ακριβως στη μεση της πιο καυτης εποχης του χρονου, επρεπε να θυμηθω καποια στιγμη ότι εχω και 2η εξεταστικη ζωη blog. Και αν δεν γραψω σημερα μια άλλη οψη του νομισματος για αυτην την περιοδο, ισως δεν θα γραψω ποτε.

Κατι φωνουλες απ εξω που λενε «στ’αρχιδια μας, μη σωσει και γραψεις», υποθετω ότι είναι παραισθησεις λογω καυσωνα, οποτε συνεχιζω…

Λοιπον… θα μπορουσα να γραφω από  internet café της Μυκονου, «σε ποιο υπ’αριθμον σφηνακι βρισκομαι», η (ακομα πιο φλωρικο) για το ποσο «γαματα περναμε το καλοκαιρακι <3». Αυτό όμως θα ισχυε αν ημουν ρεπορτερ του STAR. Εγω σαν alexk, οφειλω να συμπεριφερθω με ρεαλιστικη σκληροτητα στην πιο υπερεκτιμημενη εποχη του χρονου!!


Χειμωνας-καλοκαιρακι σημειωσατε ασσο

Το καλοκαιρι αποτελει την πολυποθητη ετησια τζουρα κάθε παιδιου, για τον απλουστατο λογο: 3μηνες διακοπες!! Για τους περισσοτερους, αυτή η αναμονη ισχυει υποσυνειδητα ακομα και μετα την παιδικη ηλικια. Δικαιως, αφου οσο μεγαλωνεις, οι δουλειες και οι υποχρεωσεις αυξανονται, εχεις την αναγκη για ταξιδακια και αραγμα, κλπ, κλπ…

Και καπου εδώ μεταφερομαστε στην άλλη οψη του νομισματος που λεγαμε. Ποιοι περιμενουν το καλοκαιρι;; Τα σχολιαροπαιδα και οι φοιτητες που γλιτωνουν διαβασμα για 3 μηνες. ΟΠΑ, λαθος… τα σχολιαροπαιδα και οι φοιτητες που ΔΕΝ εχουν φροντιστηρια και αναγκαστικο διαβασμα (πχ λογω πανελληνιων, η 2ης εξεταστικης) αυτους τους 3 μηνες (2 μηνες για τους φοιτητες)!!

Ποιοι αλλοι περιμενουν το καλοκαιρι;; Οι εργαζομενοι ανθρωποι που περιμενουν πως και πώς να περασουν ελευθερες ωρες με την οικογενεια τους. ΟΠΑ, παλι λαθος… οι εργαζομενοι που ΔΕΝ ανηκουν σε καποιο επαγγελμα που απαιτει και θερινη απασχοληση, ώστε να θρεψουν την οικογενεια τους. Ξερετε ποιοι ανηκουν σε αυτην την κατηγορια;; Οι μαθητες/φοιτητες, που θα αναγκαστουν να πιασουν καποια δουλεια σε αυτην την πολυμηνη περιοδο. Ναι, ναι… αυτοι που εφυγαν μετα την εξεταστικη, για να «απολαυσουν το καλοκαιρακι», δηλαδη να διαβασουν για την 2η εξεταστικη/για το νέο 6μηνο.

Όπως καταλαβαινετε, σας τα φερα από γυρω-γυρω, για να σας πω ότι αν ημουν ως συνεπης φοιτητης, ανηκω σε μια κατηγορια που συμπεριφερεται στο καλοκαιρι, όπως συμπεριφερεται το ποντικι σε μια φακα με τυρι.

Κι εδώ θα αναρωτηθειτε «Καλα ως εδώ… αλλα ο χειμωνας που κολλαει;;»
Λοιπον, ας μιλησουμε λιγο πιο σοβαρα τωρα. Στην προηγουμενη παραγραφο απλα εκανα μια μικρη απομυθοποιηση της περιοδου των διακοπων. Δεν αμφιβαλλω ότι οι καλοκαιρινες διακοπες προσφερουν στιγμες που μας αρεσουν, και μας χρειαζονται. Αλλα αυτό βασιζεται στις διακοπες, όχι αυτό-καθαυτο στο καλοκαιρι. 

Ο χειμωνας τα σπαει!! Το μειονεκτημα είναι ότι τα Χριστουγεννα, όπως και το Πασχα, εχουν μολις 2 βδομαδες αργια, αντι για ένα ολοκληρο 2μηνο/3μηνο.
Και όμως, η περιοδος που αναπολουν ολοι οι ρομαντικοι, είναι αυτή που πηζεις μεσα στον καυσωνα, στον ιδρωτα, και στη ζαλαδα. 
Η πολλη ζεστη είναι πολύ χειροτερη από το πολύ κρυο. Ειπαμε, κριση και φτωχεια, αλλα αμα κρυωνεις πολύ, εχεις ακομα την πολυτελεια να αναψεις ένα καλοριφερ, μια σομπα ρε αδερφε, να βαλεις κατι πανω σου, να φορεσεις κανα γαντακι, κλπ. Ειδικα αν γουσταρεις να φορας βαρια ρουχα, η ακομα περισσοτερο, να παιζεις μπαλα μεσα στη βροχη με μακρια φορμα, και γαντια. 
Η πολλη ζεστη, οσο και να τσιτσιδωθεις, δεν θα την εμποδισεις από το να μαστιγωνει το σωμα και τα σωθικα σου. Εκτος αν περασεις τα μεσημερια μπροστα από τον ανεμιστηρα η το air-condition, αλλα αυτό δεν το λες ακριβως «καλοκαιρακι και περναμε τελεια!!»

«Ναι ρε Αλεξ, αλλα ο χειμωνας ρε δεν εχει το σημαντικοτερο ρε…. ΜΠΑΝΑΚΙΑ!!!»

Μαλιστα…
Ο καλος Θεουλης λοιπον, όταν χωριζε τον χρονο σε 4 εποχες, και ειδε ποσο απαλευτο είναι το καλοκαιρι, αποφασισε να του δωσει καποια εντονα πλεονεκτηματα. Ένα από αυτά είναι τα μπανια. Που εκτος των αλλων, αντισταθμιζουν οσα εγραψα λιγο πιο πανω.

Δεν υπολογισε όμως κατι:  ότι μπορει καποιοι να ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ τοσο πολυ μπανια και παραλιες. Καποιοι (δεν ξερω ποιοι, υποθετικα παραδειγματα) μπορει να ξενερωνουν με το να γδυνονται δημοσια και να γεμιζουν αλατια. Μπορει να μισουν την ηλιοθεραπεια. Μπορει, λεω εγω, καποιοι να πηγαινουν για μπανιο μονο και μονο για την παρεα. Και να ξενερωνουν όταν τους τραβολογανε (αυστηρο ωραριο) στις 1 το μεσημερι κατω από τον ηλιο. «Ηλιοθεραπεια» σου λεει, αλλα ετσι όπως εχει καταντησει ο ηλιος, μονο «θεραπεια» δεν είναι.
Και επειδη δεν μου κανει κακο κατά τ’αλλα το να δροσιζομαι στη θαλασσα, δεν μου τη δινει τοσο η συνηθεια. Μου τη δινει πιο πολύ ακριβως το ότι το εχω αναγκη!!

Βεβαια, θα μου πεις, χωρις τις παραλιες, δεν βρισκεις ευκολα στρατιες γκομενακιων με μπικινι. Αυτό είναι η άλλη οψη της άλλης οψης του νομισματος…


Η σαγιοναρα είναι για τις κοπελες, και το σορτσακι για τους αντρες. Γιατι το αντιστρεψατε;;

Και αφου μολις το ανεφερα… ο μονος λογος που υπαρχει για να γουσταρω το καλοκαιρι, είναι οι ελαφρες και αποκαλυπτικες εμφανισεις του γυναικειου πληθυσμου.
Το κακο είναι ότι με τη συγχρονη μοδα, μια ορεξη εχουμε κι εμεις το καλοκαιρι, κι αυτή μας την περιοριζουν. Οχι, ακομα χειροτερα… μας τη γυριζουν μπουμερανγκ!!

Το πρωτο πραγμα στο οποιο αναφερομαι είναι οι μινι φουστες
Παρατηρω ότι εχουν μειωθει τελευταια. Γενικως, τον τελευταιο καιρο, η καλοκαιρινη μοδα των κοριτσιων, ειδικα κατω των 18, είναι τελειως για τον πεοντα (δυστυχως, όχι κυριολεκτικα). Συνηθως φορουν πολύ κοντο σορτσακι,(γιατι ντρεπονται, ταχα μου, όταν αποκαλυπτονται σταυρωνοντας τα ποδια τους με φουστα), και από πανω, ένα τελειως ασσυμετρο πανωφορι, το οποιο είναι αρκετα φαρδυ ώστε να δινει την ψευδαισθηση ότι το σορτσακι είναι πιο κοντο και αποκαλυπτικο.



Δηλαδη, για να καταλαβω κοπελια μου… δεν σου αρεσει να φορας μινι για να μην αποκαλυπτεσαι, αλλα κατά τ’αλλα φορας μικροσκοπικο τζιν σορτσακι με φαρδυ χιτωνα, για να δειχνεις πιο αποκαλυπτικη;;  Δεν ξερω ποιος αταλαντος μοδιστρος σου καρφωσε την ιδεα ότι αυτό το συνολακι είναι σεξι, αλλα δεν είναι!!
Δεν ειμαστε στο 1950 οπου το σορτς θεωρουταν shocking. Ο σωστος θερινο-λαγνος αντρας δεν ικανοποιειται με κατι που το φοραει και ο ιδιος αλλα σε φαρδυτερη εκδοση. Θελουμε να βλεπουμε τα μπουτια σου να τριβονται μεταξυ τους, και την φουστα να ανεμιζει σε αρμονια με την «Ευθυγραμμη Ομαλη Ταλαντωση» που πραγματοποιει ο κωλος σου όταν περπατας. Το στοιχειο του φθαρμενου τζιν αρμοζει στο «αλητοπαιδο» με μαλλι-καρφακι, όχι σε σενα!! Απλα πραγματα δεν ζηταω;;


Αυτό όμως που μου προκαλει πραγματικο νταλκα (και εκει αναφερομαι όταν μιλαω για μπουμερανγκ), είναι το αγαπημενο πλεον αξεσουαρ του καλοκαιριου: η σαγιοναρα 1-4.

Πριν μερικα χρονια, ειχε γινει η «εκρηξη» του φαινομενου στις γυναικες, οι οποιες δεν δισταζαν να κανουν τη σαγιοναρα το στανταρ υποδυμμα σε δημοσιους χωρους. Και πολύ καλα εκαναν!! Το προβλημα ξεκινησε όταν οι αντρες αρχισαν να κανουν το ιδιο, και μαλιστα με μεγαλυτερη συχνοτητα από τις γυναικες. Αυτές με τη σειρα τους , όπως και με τη φουστα, εκαναν τις καθαροαιμες σαγιοναρες λιγο πιο σπανιο φαινομενο, κι ετσι φτασαμε στη φρικαλεοτητα της σημερινης εποχης!! 

Το 95% των ανδρων σκανε σε δημοσιους χωρους με σαγιοναρα-διχαλο, ταυτοχρονα χλευαζοντας οσους «κακογουστους» δεν το κανουν, ενώ στην περιπτωση της παραλιας, η παραβαση ισα που δεν τιμωρειται με εκτελεση. Οι γυναικες επισης προτιμουν πλεον πιο πολύ σανδαλια, παρα κλασσικη σαγιοναρα, κι αυτό προκαλει μονο λυπηση. Ακομα και οι παραλλαγες τους (πχ τυπου gladiator) δεν σωζουν την κατασταση.

Το θεμα είναι ότι οσο γουσταρω  γυναικεια σαγιοναρα, τοσο εχω αλεργια στην ανδρικη.
«Μα ρε κουτο» θα μου πειτε «και στις γυναικες αρεσει η σαγιοναρα, γι αυτό πρεπει να τη φορας»
Ναι, αλλα το γουστο αυτό είναι πλεον και ψυχολογικο.

Να σου πω ένα παραδειγμα: Αμα δεις γυναικα με φουστα, καυλωνεις, ετσι;; Αμα δεις αντρα με φουστα, καυλωνεις;;

 Θελω να πιστευω πως οχι...

Φαντασου λοιπον τι εχεις να παθεις, ετσι και δεις ως μοδα κανα καλοκαιρι, το 9/10 των μαντραχαλεων να σκαει μυτη σε δημοσιο χωρο «δειχνοντας μπουτακι». Και μαλιστα να επιμενουν να κανεις κι εσυ το ιδιο. Ψαχνεις βραχο να πεσεις, η δεν ψαχνεις;;

Ε, περιπου ετσι το βλεπω κι εγω με τη σαγιοναρα.


Και πως λοιπον εχουν κανει τα μαγικα τους οι υπευθυνοι του οικου μοδας, ετσι ωστε να γινεται το αντιθετο από τα καλοκαιρινα μου γουστα. Δηλαδη, να βλεπω κάθε μερα τις κοπελες με τζιν-σορτς και all-starακια (λες και κατεβηκαν από νταλικα) η με gladiators (λες και ειμαστε στο Κολοσσαιο), και τους μπουνταλαδες με σαγιοναρα.

Τουλαχιστον, το εχω ξεκαθαρισει για λογαριασμο του εαυτου μου. Ακομα και οι σαγιοναρακηδες εχουν αποδεχτει ότι δεν φοραω διχαλο ουτε νεκρος, εστω και όταν ξερω ότι μια μερα θα μου στοιχησει. Η τουλαχιστον, με οσο ψυχολογικο σθενος μου εχει απομεινει…
Το λεω αυτό με αφορμη προσφατη συζητηση, η οποια μου εμαθε ότι «τελευταια είναι της μοδας τα στενα μαγιω, αντι για τα φαρδια».
Για μαντεψτε τι άλλο μισω στο καλοκαιρι… ναι, πολύ σωστα!! Τα κοντα-στενα συνολακια, με τα κοντα-στενα μαγιω. Πλεον ειμαι επιβεβαιωμενος, δεν υπαρχει αμφιβολια. Με εχουν βαλει οι μοδιστροι στο στοχαστρο ενός sniper, και κάθε μερα μαζευονται και λενε «Χμμ… για να δουμε, τι άλλο μισει ο alexk το καλοκαιρι, να παμε να το κανουμε μοδα. Ποιος ξερει, ισως τον πεισει καμια γκομενα να ενδωσει, και μετα λογω τιμης να εγκαταλειψει τον ματαιο και ζεστο τουτο κοσμο».

Αλλα, όχι, δεν θα πεθανουμε κουφαλα ηλιε.
Την ωρα που το «καθηκον μας καλει» για διαβασμα 2ης εξεταστικης, και για ευρεση εργασιας, με τη θερμοκρασια (όχι «υδραργυρο»!! Την εχουμε βαρεθει τη λεξη από ολους τους δημοσιογραφους, λες και δεν υπαρχει άλλη) κοντα στους 40 βαθμους, το μονο που μπορω να κανω, είναι να μας ευχηθω καλες διακοπες, και να εκμεταλευτουμε οσο χρονο μας μενει, για να απολαυσουμε παγωτα, παραλιες, και κλαμπακια.
1μισος μηνας και σημερα, και θα περασει πιο συντομα ετσι!!

Καλοκαιρι… τον κακο σου τον καιρο!!
(ναι, λογοπαιγνιο ηταν. Με αυτή την κωλοζεστη, ένα κρυο αστειο το χρειαζομασταν)

6 σχόλια:

  1. alexk κουραγιο, καλοκαιρι ειναι θα περασει!!

    και να οι ενστασεις μου για τα παραπανω:
    1) οι αντρες αποβλακωνονται με τα μπουτια κ το μπουστο ανεξαρτητως ρουχου(κ ανεξαρτητως γενικοτερα).
    2) γιατι τα starakia κ η νταλικα πανε μαζι?
    3) οι σαγιοναρα στον αντρα δεν αρεσει στις περισσοτερες κοπελες.
    4) τα κολλητα αντρικα μαγιο ηταν στη μοδα μεχρι προδιετιας. ποτε ξαναηρθαν??

    αναγνωστρια Αννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Ναι, αλλα με φουστιτσα εχει αλλη χαρη ;Ρ
    2)Πιο πολυ το γραψα για το συνδυασμο με τζιν σορτς. Γενικως, τα σταρακια ειναι λιγο γτπ, μην ξεχναμε οτι σαν στυλ εχουν "καταγωγη" απο τους μεταλαδες.
    3)ΠΕΣΤΑ :Ρ
    4)"Ετσι μας τα ειπανε, ετσι σας τα λεμε":Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απιστευτο χιουμορ, υπεροχος σαρκασμος και η σαγιοναρα παει συννεφο..
    Αν συνεχισεις ετσι- μπορει και να υπαρξει καποια διαφορα (ναι, οι φουστες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο σε αντρες)

    Εκπληκτος αναγνωστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι φοβερός μπλογκ! να σου πω κάτι; η μόδα σπανίως είναι καλόγουστη, σπανιότερα δε σέξυ. πάντως οι φούστες είναι πασέ. δε μίλησες για κοντά φορεματάκια! φέτος, πάντως, αγόρασα ένα ψηλόμεσο τζιν σορτσάκι στενό και κοντό-θα σου άρεσε. Εμένα μου αρέσει και η σαγιονάρα στον άντρα ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ πολύ περισσότερο από την παντόφλα που ξεπηδούν όλα τα δάχτυλα έξω.
    Και τέλος...σε ξέρω από κάπου; (σοβαρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα φουστανακια ισχυουν τα πλεονεκτηματα της φουστας, μονο που αυτη ειναι αλλου επιπεδου φετιχ.

    "Εμένα μου αρέσει και η σαγιονάρα στον άντρα ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ πολύ περισσότερο από την παντόφλα που ξεπηδούν όλα τα δάχτυλα έξω."
    Γιατι, με τη σαγιοναρα κρυβεται κανενα;;

    Χμ... δεν μου θυμιζεις κατι. Τωρα αμα πετυχες πουθενα στο δρομο ενα μελαχρινο καρτουν με ακουστικα, και το περασες για μενα, δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Harrah's Cherokee Casino & Hotel - Mapyro
    Hotel 제주도 출장마사지 Description. Harrah's Cherokee 논산 출장안마 Casino & Hotel is located at 777 Casino Drive in 경주 출장마사지 Cherokee, 진주 출장마사지 North Carolina, United States and is open 공주 출장안마 daily 24 hours.Location: 7.9 Rating: 8.7/10 · ‎5,292 reviews · ‎Price range: $$

    ΑπάντησηΔιαγραφή